Ciorba de ardei umpluti

de Angelina_Elena in Ciorbe, 1 Iul 2014 | 30780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata (eu am folosit 200 g carne de curcan si 200 g carne de vita)
  • 1 ceasca si 1/2 orez
  • 8 ardei pentru umplut
  • 3, 4 l apa
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 2 linguri faina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.

Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.

Punem ceapa la calit, apoi adaugam morcovul, lasam sa se caleasca usor si la final adaugam pasta de ardei.

Dupa ce s-au calit legumele, adaugam orezul, sare dupa gust si putin piper.

Amestecam bine apoi luam vasul de pe foc, adaugam carnea, oul si amestecam bine.

Cu aceasta compozitie umplem ardeii.

Intr-o oala se punem 3 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba 30-35 de minute.

Ne apucam sa facem dirijala. Intr-o tigaie punem putin ulei iar dupa ce s-a incalzit adaugam faina si lasam sa se “prajesca” putin, apoi adaugam bulionul si 2 cani de apa (400 ml).

Lasam sa fiarba putin, apoi adaugam compozitia in oala peste ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

Putem acri ciorbita cu bors, putem adaugam verdeata si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta veche, traditionala, ciorba de raci oltenesti