Ciorba cu perisoare de vitel

de Miha in Supe/Ciorbe, 1 Feb 2010 | 4962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne vitel
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 2 linguri orez
  • sare si piper
  • Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana suc de rosii
  • verdeata: marar,patrunjel,leustean
  • sare
  • cimbru
  • 500 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

Cum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :)

Perisoare:

Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul. Cu mainile umede se formeza perisarele pe care le punem la fiert in apa clocotita.

Eu prefer sa le dau un clocot mai intai pentru ca nu-mi plac zdrentele ce se formeaza de la spuma.

Cand perisoarele au fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic sau date pe razatoare.

Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.

Se serveste calda cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec de pui