Ciorba cu fasole fideluta galbena

de Constelatialeu in Ciorbe, 1 Feb 2018 | 5921 vizualizari

 

Eu carnivora am avut pofta de o ciorba din asta asa taraneasca, fara carne, pot sa zic ca aproape toate ingredientele ciobitei sunt obtinute '' cu sudoarea mainilor'', adica am prestat la greu in gradina....abia astept sa o iau de la capat......

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole fideluta galbena ( fiarta si congelata)
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 4 cepe albe
  • 3-4 linguri cu amestec rosii si ardei ( din recolta proprie)
  • 1 lingura cu bulion de zarzare ( tot din gradina culese si procesate0
  • sare
  • cca 50 ml ulei
  • 4 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu fasole fideluta galbena:

Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici.

Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit,  cu un praf de sare, cca. 20 min, amestecand din cand in cand, am adaugat fasolea ( care deja era fiarta), am turnat apa. Am lasat sa dea in clocot, apoi am adaugat amestecul de rosii si ardei. Am lasat sa mai fiarba cca 5-6 min, la final am adaugat bulionul de zarzare, am potrivit de sare.

Am tras oala de pe foc si am presarat marar tocat. Este o ciorba care se poate servi atat calda, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu fasole fideluta galbena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

03.02.2018, 08:59

Buna!

mihaelar63 1

05.02.2018, 03:45

Cu legume de calitate nu are cum iesi rea

RuxyRux 1

13.02.2018, 19:59

O bunatate...imi aminteste de bunica mea draga!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]