Ciorba cu burta de vita

de mihaelar63 in Ciorbe, 31 Ian 2015 | 4867 vizualizari

 

Am trecut de faza in care ma mandream ca stiu sa fac cea mai buna ciorba de burta - asa cum scrie la carte . Acum caut variatii pe aceiasi tema mai putin calorice .Mai simplu si mai rapid de gatit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta vita fideluta prefiarta
  • 1 os de vita
  • 2 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 2 ardei iuti[ rosu si verde
  • 1 ceaparosie
  • 1 lamaie -zeama
  • 4 catei usturoi
  • 300 ml smantana
  • 1 varf cutit turmeric [ curcuma] pudra
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu burta de vita:

  1. Curatati legumele .
  2. Se pune la fiert osul ,  morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea .
  3. Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se adauga burta de vita dezghetata si usturoil tocat.
  4. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte , se aduga si turmericul care-i da o frumoasa culoare galbuie si se pune in ciorba .
  5. La sfarsit se scote ceapa se da iuteala cu ardei iute taiat rondele . Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust .
  6. Serviti ciorba fierbinte cu ardei iute verde sau murat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu burta de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

anca_rm 1

02.02.2015, 08:32

reisnaor_2006 1

03.02.2015, 17:59

delicioasa

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:32

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta