Ciorba usoara cu ciuperci de roua

de Valclaudia in Ciorbe, 6 Iun 2015 | 4267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov mare
  • cca 500 gr. ciuperci de roua (congelate le-am avut eu)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii trecute prin robot
  • 1 ardei gras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 3 linguri mix de orez
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • apa plata, cca 1,5l
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba usoara cu ciuperci de roua:

Curatam ceapa verde,morcovul si ardeiul gras, le spalam sub jet de apa rece.

Ceapa se toaca arunt, morcovul se taie rondele iar ardeiul il taiem bucatele, apoi le punem la sotat pentru 4-5 minute in 2-3 linguri ulei de masline.

Adaugam ciupecile de la congelator (nu am mai avut timp sa le dezghet), asezonam cu sare si piper dupa gust,punem 1,5l apa rece in oala si lasam sa fiarba la foc potrivit ciorba.

Dupa cca 20 minute adauga pasta de ardei si rosiile trecute prin robot,lasam pana da ciorba din nou in clocot.

Adaugam orezul clatit in apa rece si lasam la fiert ciorba pana fierbe si orezul.

Stingem focul, presaram verdeata proaspat tocata, acoperim din nou oala sa se intrepatrunda aromele iar dupa cca 10 minute portionam in farfurii si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba usoara cu ciuperci de roua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe