Ciocolata de casa

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 26655 vizualizari

 

Cand aveam lapte praf la discretie,erau alte vremuri,faceam destul de des,acum mai rar,ca e cam scump laptele praf.

 

INGREDIENTE

  • Foi napolitane
  • 500 g lapte praf-''raraul'' era cel mai bun
  • 2 cani cu zahar
  • 1/2 cana cu apa
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • stafide
  • nuci
  • alune
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Din apa si zahar se face un sirop, potrivit de legat. Se adauga cacaoa si dupa ce da in doua clocote se trage de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Separat se amesteca laptele praf cu stafidele, nucile prajite si alunele. Aceast amestec se adauga in siropul de mai sus si se amesteca pana devine o crema omogena. Se toarna intre doua foi de napolitana si se preseaza bine.

Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]