Chocolate Crinkles

de Florin A in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 3469 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Crocante la exterior si pufoase la interior, gustul intens de ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 70 gr unt
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom
  • 200 gr faina alba de grau
  • o lingurita cu praf de copt
  • 180 gr ciocolata neagra (Heidi)
  • 100 gr zahar tos si 100 gr zahar pudra pentru tavalit bilele de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Crinkles:

Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara).

Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet.

Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei).

In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se obtine o spuma densa.

Se adauga esenta de rom, ciocolata topita si se amesteca compozitia.

Se presara praful de copt si faina, incorporandu-se complet.

Compozitia obtinuta este densa, spumoasa.

Se acopera vasul si se pastreaza la rece pentru 2-3 ore, timp suficient pentru ca din compozitia obtinuta sa formam bilele de ciocolata.

Am obtinut exact 36 de fursecuri, desi ar fi iesit mai multe (le-am modelat mai mari).

Fiecare bila modelata se trece, uniform, prin zahar tos, iar apoi prin zahar pudra.

Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am copt pentru 15 minute, la o temperatura de 160 de grade.

Se racesc complet, inainte de a fi asezate in cutii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Crinkles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caise sau piersicute,seamana...