Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

de bucatarasa in Dulciuri, 23 Sep 2024 | 927 vizualizari

 

 Prepara acasa delicioase fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior. O reteta simpla si rapida, perfecta pentru orice ocazie. Descopera cum poti face aceste fursecuri pline de aroma, ideale langa o ceasca de ceai sau cafea!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar tos
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior:

Cum se prepara Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

Pregatirea stafidelor: Inainte de a incepe, poti hidrata stafidele timp de 10 minute in apa calda sau rom pentru a le face mai suculente. Apoi scurge-le bine.

Amestecarea untului si zaharului: Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.

Adaugarea oului si vaniliei: Incorporeaza oul si esenta de vanilie in amestecul de unt si zahar, mixand bine.

Ingrediente uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Adauga treptat acest amestec in compozitia umeda, amestecand pana obtii un aluat omogen.

Incorporarea stafidelor: La final, adauga stafidele in aluat si amesteca usor cu o spatula pentru a le distribui uniform.

Formarea fursecurilor: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri, formeaza mici bile de aluat pe tava, lasand spatiu intre ele, deoarece fursecurile se vor intinde la copt.

Coacerea: Coace fursecurile timp de 12-15 minute, pana cand devin aurii pe margini, dar inca moi in centru. Lasa-le sa se raceasca pe o grila inainte de a le servi.

Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si non plus ultra

TIPS-URI

1

Pentru fursecuri mai crocante, coace-le cateva minute in plus, dar ai grija sa nu le arzi.

2

Poti adauga scortisoara sau coaja rasa de lamaie pentru o aroma suplimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri crocante cu unt de arahide