Fiecare cultura culinara nationala are propria sa reteta de chiftele din carne sau pârjoalele cum li se mai spune pe la noi. Gustoase, simple, alaturi de diferite sosuri sau garnituri. Chiftelutele acestea le-am invatat de la bunica mea si azi va aduc si voua reteta. Pofta buna!
Pentru aceste Chiftelute pufoase ca la bunica acasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne tocata, ou, ceapa, usturoi.
Cum se prepara Chiftelute pufoase ca la bunica acasa
Stropim feliile de franzela cu apa, lasam sa absoarba putina apa si apoi stoarcem bine. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt. Amestecam carnea tocata cu painea stoarsa, ceapa, usturoiul, 1 ou si 3 linguri de pesmet. Adaugam sare si piper dupa gust. Framantam aluatul foarte bine. Luam cate putin din aluat si formam chiftele plate. Prajim chiftelele in ulei apoi le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Incearca si reteta de Chiftele din carne de porc pe care le poti servi cu un Piure de cartofi cremos si pufos si niste Castraveti murati, crocanti si buni.