Chiftelute din paine

de Criss in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2016 | 7205 vizualizari

 

Chiftelutele acestea le-am facut intr-o zi cand am constatat ca am aproape o paine intreaga, cumparata cu trei zile in urma si care daca nu s-a mancat, cel mai probabil ar fi sfarsit in cosul de gunoi. Asa ca , am reciclat painea, cuprinsa de sentimentul de vinovatie ca arunc atat de multa mancare, in timp ce unii n-au ce pune pe masa...Si asa au aparut aceste chiftelute care au fost pe placul tuturor. Ar fi mers un sos tzatziki langa ele, dar nu aveam castraveti acasa si era prea urat afara ca sa mai imbrac pitica si sa cobor la cumparaturi, asa ca le-am mancat cu un sos ketchup (facut de mine), usor picant.

 

INGREDIENTE

  • -400 g paine
  • -250 ml lapte
  • -2 oua
  • -100 g cascaval
  • -5 bucati usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • -ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din paine:

Painea se rupe in bucati si peste bucatile de paine se toarna laptele. Se lasa cateva minute pana cand painea va absorbi laptele, apoi se da prin masina de tocat carne. Peste paine se adauga ouale, cascavalul ras, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, boiaua de ardei, se omogenizeaza si cu mainile umezite se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei. Se scot pe hartie absorbanta, se lasa sa se raceasca apoi se servesc cu salata sau cu sosurile preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

11.11.2016, 21:30

Criss 1

12.11.2016, 05:33

Gherca Daniela 1

13.11.2016, 16:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv melcisori din foitaj cu telemea