Din ciclul " Ce mai gatim azi ? "....va prezentam chiftelute de pui tavalite prin susan...
pentru compozitie:
pentru prajire:
1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt ( in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si miezul de paine inmuiat in lapte ( si apoi bine stors), sare si piper.
2.Din compozitia rezultata se formeaza mici chiftelute rotunde, care se pun la odihnit pe o tava incapatoare- bine tapetata cu faina.
3. Peste chiftelute se mai presara susanul alb, apoi le tavalim bine prin faina si le modelam, iar la final le sufundam in baie de ulei incins; cand sun gata -devin aurii se scot la scurs pe prosoape de hartie , astfel incat sa nu fie imbibate cu ulei...delicioase!
P.S: carnea de pui se poate inlocui si cu alte tipuri de carne ( vita sau porc).