Chiftele pane

de MotanLaOale in Porc, 10 Ian 2014 | 22779 vizualizari

 

O noua abordare a clasicelor chiftele. Mi-a venit ideea si am executat-o. A rezultat ceva foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • 2 linguri pesmet (daca este nevoie)
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • PENTRU PANE
  • 1 ou
  • 2 lingurite de mustar iute
  • faina
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele pane:

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine.

Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza.

Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca.

Se scoate intr-un castron si se amesteca cu oul.

Daca este prea moale se poate pune 2 linguri de pesmet.

Se potriveste de sare si piper si se pune in frigider pentru 15-20 minute.

Se bate oul cu mustarul si un praf de sare si se pune faina pe o farfurie.

Se fac chiftelele, mai mari un pic, se trec prin faina, prin ou si iar prin faina.

Se pun la prajit in ulei incins.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se pet servi cu garnitura si muraturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se pot trece si prin pesmet daca va place mai mult.

2

Se pot trece de doua ori prin ou si faina (pesmet) pentru o crusta mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

11.01.2014, 12:44

tanyapatap 1

12.01.2014, 14:55

MotanLaOale 1

12.01.2014, 15:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]