Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 16 Feb 2016 | 3820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame linte
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita mustar englezesc
  • 125 grame sfecla fiarta, conservata
  • 1 lingurita cu varf hrean conservat ras
  • 1 ou mare
  • 2 linguri faina
  • 200 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • ulei de masline
  • salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte:

Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita. 

Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare.

Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in care au fost consevate sfeclele. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se pastreaza putin dressing pentru final, iar restul se amesteca cu lintea si putin din apa in care aceasta a fiert, daca este nevoie. 

Se amesteca hreanul cu oul si faina, apoi se adauga branza Cottage si se amesteca usor pentru a obtine un efect marmorat. 

Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline. Cu o lingura se aseaza compozitie in tigaie, formand mici chiftele (o lingura cu varf pentru fiecare). Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. 

Se desface salata frunza cu frunza. 

Se scurge ceapa murata. 

Se imparte lintea intre 4 farfurii. Deasupra se aseaza frunze de salata, ceapa murata si chftelele din sfecla, stropind totul cu dressingul ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

16.02.2016, 19:00

Tabita _ 1

17.02.2016, 00:09

anca_rm 1

17.02.2016, 08:52

wow ce retete interesante , imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida in crusta de bere