Sunt delicioase și ușoare, aceste chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor, și au mers de minune servite alături de un iaurt bun.
Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău.
Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată și usturoiul trecut prin presă.
Adăugăm cele două ouă, condimente, după gust și potrivim textura cu pesmet, atât cât să se lege compoziția, nu exagerăm.
Ne umezim mâinile, formăm chiftelele și le tăvălim bine prin pesmet, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le servim ca atare sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi sau chiar ketchup.
Coacem chiftelele la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, sau până se rumenesc frumos la exterior.
Nouă chiar ne-au plăcut aceste chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor și vă recomand cu drag rețeta!
Sper să vă fie de folos!