Chiftele de fasole cu dovlecei

de Lau in Mancaruri de post, 5 Apr 2019 | 4753 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov potrivit
  • 1 dovlecel
  • 400 g fasole fiarta
  • 1 ceapa
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri pesmet
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • patrunjel verde
  • malai fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole cu dovlecei:

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min.

Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana ce se evapora vinul.

Potrivim de condimente dupa gust si cu ajutorul pisatorului de piure le pasam cat sunt calde sau lasam sa se raceasca si le pisam cu ajutorul blenderului.

Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt si pesmetul,amestecam bine.

Cu mainele umede formam chiftelele care le tavalim prin faina de malai sau pesmet.

Le prajim in baie de ulei pana ce se rumenesc frumos pe amele parti.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

05.04.2019, 19:24

Ce rețetă interesantă!

Rocsi 1

05.04.2019, 20:06

Nu am mancat niciodata, dar imi place mult cum ti-au iesit! Cred ca sunt si tare gustoase!

mihaelar63 1

17.04.2019, 22:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu hrisca, la cuptor