Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas sunt de sezon si foarte bune. Usor de preparat si pe gustul tuturor, promit ca o sa le repetati de multe ori.
Cum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas
Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita.
Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.
Branza se rade pe razatoarea mare.
Mararul se curata si se toaca marunt.
Cartofii si dovleceii se storc bine, bine si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si branza si se amesteca. Se adauga ouale si mararul si se amesteca. Se potriveste de sare si piper. Se adauga faina si se amesteca bine.
Se ia din compozitie cu o lingura, se pun in tigaie si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.
Sunt bune atat calde cat si reci. Se servesc cu sos de usturoi sau un sos picant de rosii
Pofta Buna!
Recomandam si omleta cu dovlecei
1
Se pot face si cu cartofi fierti inainte de a fi rasi.
2
Daca se doresc mai consistente se pune mai multa faina.