Chiftea Buzdugan

de epurasha2bb in Vita, 3 Mar 2010 | 5314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de carne de vita cam cat palma,
  • 1 morcov,
  •  1 fir de praz,
  • cateva ciuperci champigion proaspete,
  • 1 graunte usturoi,
  •  1 /2 ardei capia rosu,
  •  o bucatica de unt,
  •  2 linguri vin rosu,
  • 4 linguri smantana,
  •  1 ou,
  • cateva linguri faina,
  •  pesmet,
  • cateva linguri ulei de susan/masline
  •  sare , piper, condimente pentru chiftele (eu am folosit un amestec propiu facut pe loc)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea Buzdugan:

Se toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si bucatelele de carne.Calim separat ciupercile si apoi le amestecam p etoate si le scurgem bine de ulei,lasam putin sa se raceasca, apoi le amestecam cu oul batut, faina si pesmetul.Desigur adaugam sare, piper si ce condimente va mai plac la chifetele in general.Apoi facem cu mana un gogoloi si il asezam in hartie de copt in tava de chec.Bagam la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Intre timp preparam sosul rose din smanatana amestcata cu morcovul sotat la buri si pasat bine.Acest amestec il punem in tigaie fara ulei, lasam putin sa se incalzeasca apoi adaugam untul si amestecam bine de tot cu un tel nemetalic.Apoi picuram si vinul rosu si amestcam iar bine.Se lasa doar putin s aiasa aburul de alcool din el dar sa ramana o culoare frumosa rose.Apoi il picuram in farfurie.Peste bulina de sos asezam chifteaua buzdugan si infigem drept tinte mici bucatele de morcov.Coada buzduganului va fi intocmita din celalta jumatate de fir de praz care se curata frumos si se pune doar un pic pen gratarul incins ca sa ia dungi negre.Este gata!
este delicoasa aceasta mega chiftea, si i-am spus asa ca nu mai stiam ce sa gatesc repede pentru ''zmeul'' meu care vine infometat acasa si mereu cere carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea Buzdugan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

04.03.2010, 18:54

miha scumpa da-i inainte! daca -i faci sa-mi zici impresii, a aruncat cu el dupa tine sau nu...

Bucataras 1

05.03.2010, 19:07

o putem dedica lui Daniel Buzdugan

epurasha2bb 1

05.03.2010, 21:08

ok, fie!dar sa ''vie'' si el aici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu ciuperci