Chifle umplute cu cascaval, seminte si masline verzi

de simona72 in Piine, 23 Aug 2014 | 3169 vizualizari

 

Pentru micul dejun sau pachetel sunt numai bune....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 470 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2-3 linguri mix de seminte(seminte de pin, de dovleac, floarea soarelui)
  • 1 galbenus
  • 13 masline verzi fara samburi
  • sare dupa gust
  • pt uns deasupra:
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu cascaval, seminte si masline verzi:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute.

Pentru umplutura: am amestecat cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu semintele,un praf de sare, galbenusul si smantana.

Dupa ce aluatul a dospit l-am rasturnat pe masa de lucru usor unsa cu ulei. Am rupt din aluat o bucata, cam de marimea unei mingi de golf, am apatizat-o, am pus in mijloc o lingurita plina de umplutura, o maslina intreaga,am adunat marginile si amrotit aluatul intre mainile unse cu ulei pana i-am dat o forma rotunda.

Am pus fiecare chifla formata in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am uns cu albus batut cu un praf de sare. Le-am lasat la dospit pentru inca 10 minute si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute, pana sau rumenit.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu cascaval, seminte si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci si branza