Chifle cu leurda

de Lau in Piine, 3 Mai 2020 | 2234 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 legaturi leurda
  • 1 varf cutit piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda:

Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10 min.

Adaugam leurda tocata ,piperul ,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Acoperim cu un prosop si lasam la dopsit pana ce isi dubleaza volumul.

Eu am facut chfle dar daca dorim putem sa facem paine.

Impartim aluatul in 9 bucati,fiecare bucata o modelam usor ca o minge.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Eu am asezat dedesubt o tava cu apa pe toata perioada coaceri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, leurda si dovlecei