Cheesecake cu caramel

de _Alina_ in Dulciuri, 29 Sep 2014 | 5428 vizualizari

 

E atat de fin si de gustos cheesecake-ul asta ca e musai sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

Caramel:

  • 160 g zahar tos
  • 75 ml lapte/smantana lichida (30%grasime)

Crusta:

  • 150 g biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 50 g ulei de palmier/unt

Umplutura:

  • 600 g branza din iaurt
  • 3 oua medii
  • 65 g amidon din porumb
  • 35 g faina de grau
  • caramelul preparat anterior
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu caramel:

Caramel:

  Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta operatiune sa stai departe de cratita fiindca va stropi), amesteca si lasa-l la racit.

Crusta:

1. Pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixeaza-i pana cand ajung la o granulatie uniforma (sau ii poti pune intr-o punga rezistenta si zdrobeste-i cu un sucitor).  Adauga uleiul de palmier/untul si amesteca bine.

2. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul 18 cm (cu fund detasabil), pune compozitia in ea si netezeste-o cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ajunga si pe peretii vasului. Introdu tava la frigider.

Umplutura si asamblare:

1. Intr-un vas mixeaza bine branza cu caramelul.

2. Adauga ouale pe rand si mixeaza bine dupa fiecare.

3. Pune faina si amidonul si mixeaza pana la incorporare.

4. Scoate tava din frigider, toarna umplutura si introdu in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 50-60 minute. (Daca vrei sa nu-ti murdaresti cuptorul ai grija sa pui inca o tava dedesubt fiindca va curge ulei/unt)

5. Las-o sa se raceasca complet inainte de a  taia (preferabil 12 ore).


S-aveti pofta!

Nota: Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa pentru 12-24 ore.
         Poti folosi mascarpone sau ricotta in locul branzei din iaurt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu nuci si caramel