E atat de fin si de gustos cheesecake-ul asta ca e musai sa-l incercati.
Caramel:
Crusta:
Umplutura:
Caramel:
Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta operatiune sa stai departe de cratita fiindca va stropi), amesteca si lasa-l la racit.
Crusta:
1. Pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixeaza-i pana cand ajung la o granulatie uniforma (sau ii poti pune intr-o punga rezistenta si zdrobeste-i cu un sucitor). Adauga uleiul de palmier/untul si amesteca bine.
2. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul 18 cm (cu fund detasabil), pune compozitia in ea si netezeste-o cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ajunga si pe peretii vasului. Introdu tava la frigider.
Umplutura si asamblare:
1. Intr-un vas mixeaza bine branza cu caramelul.
2. Adauga ouale pe rand si mixeaza bine dupa fiecare.
3. Pune faina si amidonul si mixeaza pana la incorporare.
4. Scoate tava din frigider, toarna umplutura si introdu in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 50-60 minute. (Daca vrei sa nu-ti murdaresti cuptorul ai grija sa pui inca o tava dedesubt fiindca va curge ulei/unt)
5. Las-o sa se raceasca complet inainte de a taia (preferabil 12 ore).
S-aveti pofta!
Nota: Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa pentru 12-24 ore.
Poti folosi mascarpone sau ricotta in locul branzei din iaurt.