Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde

de Cristi Roman in Prajituri, 23 Oct 2013 | 6499 vizualizari

 

Mi s-a parut mereu tentant sa folosesc avocado pentru lucruri dulci, in afara de cele sarate. Mancam avocado de sine statator, il facem guacamole sau spreaduri, il bagam la cuptor sau in aruncam in salate, insa uite ca merge si in preparate dulci.

Ca bonus, am decis sa asortez gustul de avocado dulce cu un sos mai degraba acrisor. Si cum iubesc enorm lamaia verde, m-am hotarat asupra unui sos caramel cu aroma de lamaie verde. Prin urmare, reteta de astazi are la baza doua ingrediente intense pentru mine: avocado si lamaia verde.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame crema de branza;
  • doua fructe mari de avocado, sau trei, daca sunt mai mici; trebuie sa fie coapte/moi, altfel nu iese treaba bine;
  • trei oua;
  • in jur de 70/80 de grame zahar pudra (recomandate sunt 150-200 grame, insa nu suport dulciurile ce ustura pe gat);
  • o lingurita extract vanilie;
  • o lingura miere;
  • 200 grame biscuiti de unt (normal se pun digestivi, acum insa am vrut biscuiti de unt);
  • 30 grame unt;
  • pentru caramelul de lamaie verde: cam 50 grame zahar brun, apa, 30 grame unt, cam trei linguri de smantana, 3 cubulete de ciocolata alba (optional insa), zeama de la o lamaie verde.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde:

Blatul l-am facut clasic: am tocat marunt biscuitii de unt si i-am amestecat bine apoi cu cele 30 de grame de unt topit. Am intins apoi acest amestec la baza formei rotunde pe care am bagat-o 10 minute la cuptor, la 160 de grade. Intre timp am facut si amestecul de cheesecake: crema de branza, ouale, avocado, zaharul pudra, vanilia, mierea. L-am amestecat bine cu blenderul de mana, si, dupa ce-a devenit complet cremos, verzuliu si dulceag, l-am pus peste baza de biscuiti cu unt si iar unt.

Cam 50-60 minute iar in cuptor, la 160 de grade, am lasat compozitia, apoi am scos-o afara si am lasat-o sa se raceasca. In acest timp, de odihna fortata pe balcon, am facut sosul caramel de lamaie verde. Cam asa: intai am pus la incins zaharul brun acoperit cu apa. Cand a inceput sa bolboroseasca si sa se vascozeasca (cam 15 minute a durat totul, cred), am adaugat untul de la frigider si smantana. Acum – optional am pus putina ciocolata alba fiindca mi se parea ca nu voi avea suficienta cantitate de sos pentru a acoperi cu macar 0,5 cm cheesecakeul. Am dat la o parte de pe foc, amestecand, si am adaugat si zeama (strecurata) de la o lamaie verde. Gata caramelul de lamaie verde.

Am turnat sosul peste cheesecake si am lasat toata prajitura un pic pe balcon, iar noaptea in frigider (deobicei seara gatesc). Orele multe petrecute in frigider ajuta sosul sa se intareasca, la fel si crema de branza.

Experimentul a iesit, cred, foarte bine, cu mentiunea ca data viitoare voi reveni la blatul din biscuiti digestivi, fiindca biscutii cu unt au un gust aparte destul de puternic si au luat un pic fata cremei de branza cu avocado, altfel una deosebit de fina. Bonusul fantastic a fost insa caramelul de lamaie verde, care a contrabalansat eficient aroma de avocado dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii