Cheesecake caramel

de Miha in Dulciuri, 17 Apr 2010 | 10252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g zahar caramelizat
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake caramel:

Blat:

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

Crema:

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat. Adaugam ouale si amidonul si omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore.

Se orneaza dupa preferinta.

Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Oana 1

22.05.2010, 21:40

E in cuptor chiar acum Am lins castronul de crema, e absolut delicios Abia astept sa papam

Miha 1

22.05.2010, 23:49

E buuuun. Mai ales rece.

babi5 1

09.10.2013, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]