Cheesecake caramel

de Miha in Dulciuri, 17 Apr 2010 | 9746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g zahar caramelizat
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake caramel:

Blat:

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

Crema:

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat. Adaugam ouale si amidonul si omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore.

Se orneaza dupa preferinta.

Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite