Chec cu dovleac

de susu in Dulciuri, 18 Feb 2011 | 4404 vizualizari

 

Pe langa culoarea deosebita are si un gust nemaipomenit, daca doriti renuntati la coaja de portocala care-i mai ia din gustul de dovleac

 

INGREDIENTE

  • 250 g piure de dovleac copt
  • 240 gr faina
  • 150 gr zahar alb
  • 1 ou
  • 65 gr unt topit
  • Putina coaja de portocale
  • 100 gr lapte
  • Vanilie
  • 1 praf de copt
  • 15 gr corn flakes
  • Un praf de sare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac:

Dovleacul se coace pana intra usor furculita in el. Se paseaza apoi pireul, oul se amesteca cu zaharul, se adauga untul topit si racit, piureul de dovleac rece, sarea, coaja de portocale si vanilia. Fina amestecata cu praful de copt se cerne si o adaugam in trei transe, punem si laptele si la urma fulgii de porumb. Dam compozitia la cuptor pentru 45-50 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

Pentru un gust deosebit folositi dovleac copt si nu fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat