Brioche Suisse

de vio_dreams in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 11989 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 6 oua
  • 25 gr drojdie
  • 5 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • 1 lingurita sare
pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 gr fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche Suisse:

Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la dospit.

Inglobam apoi ouale unul cate unul.

Alternam cu faina amestecata cu zaharul.

Dupa ce am incorporat  toata faina si ouale incepem sa adaugam untul la temperatura camerei. Adaugam cate doua trei cubulete, incorporam , apoi alte cubulete,iarasi incorporam, pana terminam tot untul. La final obtinem un aluat moale si lipicios pe care il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru bine infainata si framantam  pana obtinem un aluat pufos si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il dam la frigider pentru o ora. Atentie, aluatul va continua sa creasca si in frigider.

Intre timp pregatim crema de vanilie. Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si  punem semintele in lapte.

Frecam galbenusurile cu amidonul.

Punem cratita pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri , mestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Dam deoparte si mestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider il rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam din nou. vom obtine un aluat foarte fin.

Impartim aluatul in doua si intindem o foaie.

Punem deasupra jumatate din crema de vanilie in strat subtire apoi presaram fulgii de ciocolata.Atentie, nu puneti un strat foarte gros de budinca fiindca va curge la copt.

Impaturim aluatul acoperind astfel incat sa se acopere umplutura.

Cu un cutit bine ascutit taiem  fasii de 5-6 cm .

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele si le ungem cu galbenusul de ou batut cu smantana.

Le punem la copt la foc mediu circa 20 minute pana se rumenesc usor. fierbem apa cu zaharul pana dau in doua trei clocote. Ungem briosele fierbinti cu sirop din abundenta si le lasam la racit.

Aluatul  ramas il intindem la fel ca si pe primul doar ca nu il vom impaturi ci il vom rula. Taiem apoi rulada in felii de 5-6 cm. Intr-o tava rotunda asezam rulourile unul langa altul.

Dam la cuptor pana se rumeneste apoi ungem cu sirop.

Un desert extraordinar, un aluat pufos,pufos si fraged, se preteaza foarte bine si pentru cornuri cu diverse umpluturi! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche Suisse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

andra_30 1

23.02.2013, 19:32

arata superb dar modul de preparare??

Rocsi 1

23.02.2013, 21:00

Faine tare!

vio_dreams 1

24.02.2013, 01:32

uuuuupssss, se pare ca dormeam in papuci
gata am editat si am adaugat si modul de preparare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci