M-am gandit ca este un moment ce trebuie aniversat cu o reteta pe masura...si cum imi plac dulciurile, am pastrat desertul...Sper sa va placa,deoarece crema de branza cu frisca este savuroasa in combinatie cu ciocolata.
Freci ouale intregi cu mixerul impreuna cu zaharul;
Adaugi uleiul,apoi laptele;
Adaugi faina si apoi zaharul vanilat;
Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite;
Tapetezi o tava de prajituri cu hartie pentru copt si torni 1/2 din compozitie in tava;
In cealalta 1/2 adaugi cacaoa si torni in tava;
Dai la cuptor pentru cca 45 (verifici cu o scobitoare);
Cand este copt,il scoti din cuptor si lasi sa se raceasca in tava;
Intre timp bati frisca impreuna cu branza;
Cand s-a racit checul, intinzi crema deasupra si decorezi cu ciocolata rasa;
Portionezi cu ajutorul unui cutit ascutit si umezit.