Chec aromat, de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 12 Mar 2014 | 17467 vizualizari

 

Dragilor, azi va aduc un chec umed aromat, dungat, moale si bun, care ca toate prajiturile de post se face usor, fara prea multa bataie de cap.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina de grau
  • 250 ml apa rece
  • 60 g zahar
  • 30 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 10 g pudra portocale
  • 1 lgt cu varf pudra pomelo
  • 1/2 lgt pudra scortisoara
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 10 capsune congelate
  • Decor:
  • Zahar pudra, portocale pudra si scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat, de post:

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.

2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara)  intr-un bol si amesteca-le.

3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 

4. Pune compozitia intr-o forma (22x12 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt, pune capsunele deasupra si introdu tava in cuptor pentru 35-40 min. Verifica introducand o scobitoare in blat, daca iese curata atunci este copt.

5. Scoti checul si il lasi sa se raceasca complet.

6. Folosindu-te de doua foi, pudreaza alternativ zahar, portocale si scortisoara pe chec.

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Poti inlocui pudra de portocale si de pomelo din compozitie cu coaja proaspat razuita.

2

Pudra de portocale si cea de pomelo, le obtin punand cojile la uscat apoi dandu-le prin rasnita de cafea. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci