Ceafa de porc cu lutita

de epurasha2bb in Porc, 27 Iul 2010 | 7864 vizualizari

 

lutita e un sos ce se face la noi in zona din rosii coapte pe carbuni si mult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri de lutita
  • 2 bucati mari de ceafa cu os
  • 4 cartofi
  • 1/2 pahar vin
  • 2 foi dafin
  • 1 canuta de lapte
  • unt cat o nuca
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu lutita:

Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea.

Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si sare si apoi se paseaza , adaugand lapte si unt pana se obtine un piure pufos.

Carnea de porc se spala si se aseaza in tigaia Doubletta cu putin ulei, 1/2  pahar vin, 2 frunze de dafin.

Se acopera cu tigaia 2 si se intoarce pe partea cealalat dupa 6 minute .

Se mai lasa iar 5 minute.Apoi se pune deasupra lutita si se mai lasa fara capac cateva minute.

Apoi se serveste alaturi de piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu lutita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de praz cu măsline şi porc