"Cataief "cu nuca si branza dulce

de Mihaela11_jo in Prajituri, 1 Dec 2010 | 6134 vizualizari

 

"Cataieful" este indiscutabil parjitura specifica Ramadanului-postul musulman.
Este singura luna din an cand este pregatit de cofetarii.
Se poate umple cu nuca, migdale, fistic,fulgi de cocos, pasta de curmale,smantana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cataief
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate apa
  • 3/4 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura de nuca
  • 150 g nuca zdrobita in piulita
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 cana de cafea stafide
  • Pentru umplutura de branza
  • 150 gm branza dulce zdrobita sau rasa pe razatoarea mare
  • 1 cana de cafea stafide
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana apa
  • 2 cani zahar
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 2 linguri apa de roze
In Ramadan cumpar 1/2 kg cataief de cofetarie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Cataief "cu nuca si branza dulce:

 Cataief

Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata.

Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta . Se pune o lingura si jumatate din mixtura de aluat.Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.  Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Siropul de zahar
Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistent asemanatoare cu mierii de albine.
Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Se umplu placintele cu nuca sau branza; se preseaza capetele.

Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar. Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop. Se pun pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Cataief "cu nuca si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

03.12.2010, 01:54

Draga diva, cataief in l.araba este un termen pentru alta prajitura decat cea pe care o stiam noi in copilarie.

ANCA 1

03.12.2010, 23:44

sunt fan deserturi libaneze!!! am mancat cataiful asta, si alte specialitati cumparate dintr-o patiserie libaneza, sunt dementiale, dar ff scumpe!! retetele mis e par tare migaloase, si ingredientele greu de gasit aici, insa daac as avea timp si rabdare, nu m-as da in laturi!

Mihaela11_jo 1

04.12.2010, 14:33

Atunci vino la mine si te servesc
In Ramadan placintele se cumpara de gata de la cofetarie.
Spui ca deserturile libaneze sunt scumpe , dar sunt cele mai fine din lumea araba si libanezele sunt renumite pentru priceperea lor in bucatarie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa