Castraveti murati in saramura

de vasimur in Muraturi, 20 Sep 2017 | 7671 vizualizari

 

Mă ocup de murături de ani de zile și am constatat că este mai convenabil să punem castraveții la murat în borcane mai mici, deoarece se păstrează mai bine și nu se înmoaie. Noi preferăm castraveții murați în saramură, celor în oțet.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 26 porții (borcane de 700 ml).

 

INGREDIENTE

  • 8 kg castraveți
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 țelină cu frunze
  • 1-2 legături de hrean
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 13 ardei iuți
  • 10 linguri de sare mare, neiodată
  • 10 l de apă
  • boabe de piper (facultativ)
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fîșii pentru ca să se poată strecura printre castraveții pe care i-am pus deja în borcane.

Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 10 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve. Se pune saramura fierbinte peste castraveti și se lasă să se răcească până a doua zi.

Se completează cu saramură, dacă este cazul, se pun capacele și se dau borcanele la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți castraveții de mărime potrivită pentru borcanele de 700 ml.

2

Folosiți doar sare neiodată, pentru că în caz contrar, castraveții se pot înmuia.

3

Puneți capacele la borcane numai după ce s-au răcit și ați completat cu saramură, dacă este nevoie.

4

Păstrați borcanele la cămară, la loc răcoros, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

22.09.2017, 17:41

Tot în saramură îi preferăm și noi ! Dar nu am pus niciodată în borcane mici! Bravo!

vasimur 1

22.09.2017, 21:03

Mulțumesc, Kytz

mihaelar63 1

01.10.2017, 21:14

DE acord cu tine Asa preferam si noi castravetii , in saramura Si tot in borcane pentru o singura deschidere pentru cosdumare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]