Salata de cruditati pentru iarna

de Caty in Salate, 29 Apr 2022 | 10709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ceapa alba
  • 1kg gogonele
  • 1kg gogoșari
  • 1kg capia
  • 1kg morcov
  • 1borcan mustar dulce de Tecuci
  • 400ml ulei
  • Pentru soluția cu care opărim legumele, avem nevoie de:
  • 500ml otetde 9 grade de la Vrancea
  • 1,5 l de apa
  • 250g zahar
  • 2 linguri pline cu sare grunjoasa
  • 1 linguriță piper
  • 2foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati pentru iarna:

Curățăm, spălăm și tăiem legumele.
Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică
Pregătim soluția, amestecând ingredientele într-o cratiță și o dam la foc până începe să fiarbă.
Opărim pe rand, fiecare leguma, in ordinea prezentată mai sus, cate 5 minute din momentul in care vedem că a început să fiarbă. Morcovul îl opărim 10 minute.
Scoatem legumele cu o spumiera și le punem in ciur.
Soluția scursă din ciur nu o aruncam. O turnam înapoi în cratiță, până terminam de opărit legumele.
După ce s-au scurs și s-au răcit, le amestecam cu mustarul și uleiul apoi așezăm frumușel in borcanele sterilizate mai înainte.
Noi o mâncăm pe toată într-o săptămână, dar daca vreau sa țină mai mult, bag borcanele la cuptor pentru 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]