Cartofi taranesti (de post)

de lilik in Mancaruri de post, 6 Noi 2012 | 35222 vizualizari

 

sunt ideali in zilele de post cu niste gogonele murate(sau alte muraturi),dar se mai pot pune ca si garnitura langa o friptura buna ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • boia dulce(sau iute,dupa plac)
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti (de post):

Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca.

Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem cu uleiul intr-o cratita sa se rumeneasca,iar cand incepe sa devina maronie punem rosiile si 100 ml apa.Lasam la foc mic pana scade apa,apoi adaugam boia(dupa gust),sare,piper,amestecam si adaugam cartofii fierti.

Ii intoarcem usor cu o lingura de lemn sosul ii coloreaza pe toti,apoi dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat.

Sunt grozav de buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu ardei