Ideea cartofilor cu untura de rata am preluat-o de pe site-ul http://www.butterandcream.ro/
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali!
Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete.
I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi i-am pus intr-o oala cu apa sarata.
I-am lasat sa fiarba 15-20 de minute, apoi am scurs apa de pe ei (NU ii clatim sub jet de apa rece deoarece avem nevoie sa fie calzi pentru ca untura sa se topeasca!!) i-am transferat intr-un vas de lut, am pus untura peste ei si i-am amestecat usor pana s-au "imbracat" in untura.
Am presarat sare si am asezat cateii de usturoi printre ei (ATENTIE, catei de usturoi ii asezam nedecojiti!!)
Pulpele de pui le spalam, le curatam, le crestam putin si le condimentam cu boia dulce, sare si piper.
Le asezam peste cartofi si dam vasul la cuptorul preincalzit, la foc mare spre mediu si lasam pana cand cartofii sunt rumeniti iar pulpele sunt rumene si ele si bine facute.
Servim cu sos de iaurt si usturoi alaturi si/sau o salata de legume.
Pofta buna!