Cartofi gratinati

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 17391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 300 gr branza sarata de oaie sau cascaval
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri

Branza se da pe razatoarea mare

Se unge o tava cu unt

Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper, nucsoara, putin lapte si putina smantana lichida

Continuam pana terminam ingredientele, in asa fel incat deasupra sa ramana branza

Se da la cuptor pt 60 minute acoperita cu o folie de aluminiu 

Dupa 30 minute se ia folia jos si se mai lasa inca 30 minute pentru a se rumeni

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

deasupra poate fi batute doua oua ca la omleta si cu smantana

2

se pot adauga si alte condimente dupa gustul fiecaruia: cimbru, rozmarin..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu afumatura