Cartofi frantuzesti

de Geanina87 in Mancaruri de legume, 19 Ian 2018 | 5202 vizualizari

 

Cu siguranta nu e reteta originala, ci doar varianta mea. Mie mi-au placut tare mult cu ketchup, dar merg foarte bine alaturi de muraturi sau o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi potriviti
  • 9 oua
  • 6 felii sunca
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
  • 1/2 ceapa rosie
  • cateva linguri de parmezan
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Am spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja.

Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari).

Intre timp am maruntit sunca si ceapa.

Dupa ce au fiert, am curatat cartofii si ouale si le-am feliat cu ustensila de feliat oua, ca sa-mi iasa straturile cat mai subtiri.

Am uns o tava cu unt si am pus primul strat de cartofi si din loc in loc cate un varf de cutit de unt. Am continuat cu felii de ou, sare, piper, sunca, ceapa, parmezan si cascaval feliat subtire, dupa care am luat-o de la capat cu straturile pana am terminat ingredientele. Am batut 3 oua cu smantana, am condimentat cu sare si piper si am turnat peste straturi.

Deasupra am pus cascaval si am dat la cuptorul preincalzit 180 grade C, pana s-a rumenit frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Exact ca si la lasagna sau musaca, pt a se cunoaste straturile si a se taia frumos, e recomandat sa se astepte racirea preparatului.

2

Sunca poate fi inlocuita cu orice carne doriti sau se poate exclude.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor