1.Am spalat si am curatat legumele.
-am taiat rosiile rondele subtiri circa 3-4mm si le-am presarat cu sare
-am taiat vanata felii circa 3-4mm si am incins tigaia grill si le-am prajit,am presarat putina sare
-am taiat ceapa marunt,am calit-o in putin ulei de masline incins si un catel de usturoi(pe care l-am scos) si apoi am adaugat dovleceii taiati cubulete.Le-am lasat la foc rapid pana s-au rumenit,am pus putina sare si piper
-am taiat ciupercile circa 2 mm si intr-o tigaie incins cu 2 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi si le-am calit,cu putina sare, pana a scazut toata zeama
2.Am dat mozzarella pe razatoarea mare.
Sos bechamel:
1.Intr-o olicica am pus la topit untul,apoi am adaugat faina in ploaie amestecand cu un tel.Treptat am adaugat laptele si am continuat sa mestec rapid cu telul.
2.Am pus sare si nucusoara si am lasat sa dea un clocot,am dat focul mic si l-am lasat pana se ingroasa complet.
Asamblarea:
1.Intr-o tava am intins putin sos bechamel,apoi am pus foile,apoi rosiile,vinetele le-am rupt,dovleceii si ciuperci.
2.Am pus sos bechamel,apoi parmezan ras si mozzarella.
3.Am continuat cu foile,rosiile,vinete,dovlecei,ciuperci,sos bechamel,parmezan si mozzarella......si tot asa pana la sfarsit.
4.Trebuie sa terminati cu sos bechamel,mozzarella si parmezan ras.
5.Dati tava la cuptorul preincalzit la 180°,timp de 30-40 de minute,pana se rumeneste.
Inainte sa serviti lasati 15 minute sa se raceasca putin ca sa puteti taia.
Pofta buna!!!!!
1
Eu am folosit foi proaspete pentru lasagne,dar puteti folosi si cele uscate.
2
Puteti folosi sos de rosii, cam 500 g ,in loc de rosii.
3
Puteti sa faceti si dovleceii pe gratar, atunci va trebuie 1/2 kg.
4
Sosul bechamel il puteti face mai gros sau mai subtire,veti adauga sau veti scoate din cantitatile de mai sus.
5
Faceti sosul bechamel mai subtire daca folositi foi uscate.