o reteta gasita intr-o revista veche si probata azi
pt 2 persoane:
SOS de ceapa:
Se prepara pureul de cartofi, cartofii se curata , se taie cubulete si se lasa la fiert in apa cu sare cca 20 minute.Se scurg de apa si se bat impreuna cu putin ulei de masline si 1 lingurita de mustar. Carnaciorii sarati si piperati se prajesc in putin ulei de masline la foc foarte mic, sub capac, sa se patrunda bine de tot. Ceapa se toaca julien si se pune in cratita in cateva linguri de ulei de masline si se lasa la calit pana cand s-a inmuiat, la foc mic, amestecandu-se din cand in cand.Cand s-a inmuiat bine se adauga piperul, faina si amestecandu-se incontinuu vartos sa nu se arda faina se lasa cateva secunde bune pe foc.Se adauga vinul si se mai lasa cateva secunde amestecand-se intruna, apoi se adauga supa si se lasa la foc mic cateva minute , mai amestecandu-se pana se face sosul. La servire se aseaza o cantitate mare de puree pe portie pe farfurie , deasupra se pun carnaciorii si deasupra sosul de ceapa.Se serveste cald.Pofta buna!