Caponata Siciliana

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 25 Iul 2012 | 4619 vizualizari

 

Caponata siciliana este o mancare de vara, deosebit de aromata si de usoara, pe baza de vinete (eu am inlocuit cu dovlecei), telina si si capere , insotite de un sos de rosii dulce-acrisor. Este un preparat specific pentru bucataria sudica italiana.
Se recomanda ca fel principal vegetarian, dar eu acum am servit alaturi de tagliatelle.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 3 rosii
  • 150-200 ml pasta de rosii
  • 100 gr masline negre/verzi
  • 2-3 lingurite capere
  • 1 lingurita otet de vin/balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata Siciliana:

Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.

Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.

Dovleceii taiati cubulete nici prea mari nici prea mici ii calim in alt vas in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.

Daca aveti la indemana busuioc proaspat, tocati si presarati deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata Siciliana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

lia maria 1

25.07.2012, 17:46

foarte bun

mena29 1

25.07.2012, 19:04

mamaieelena 1

25.07.2012, 19:52

bun,bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete