Canneloni

de Criss in Cannelloni, 5 Noi 2013 | 18921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 cutie paste cannelloni
  • -800 g carne tocata de pui (se poate si alt fel de carne, eu prefer carnea de pui)
  • -250 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -1 bucata usturoi
  • -1 morcov
  • -sare, piper, cimbru
  • -2 linguri pasta de rosii
  • Pentru sosul de rosii:
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 cutie rosii in bulion
  • -1 ceapa mica
  • -1 usturoi
  • -2 frunzulite de busuioc
  • -sare, piper
  • Pentru sosul bechamel:
  • -2 linguri unt
  • -2 linguri faina
  • -300 ml lapte
  • -sare, nucsoara
  • +
  • -80 g cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canneloni:

Se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc in uleiul de masline, se adauga morcovul ras, carnea si ciupercile taiate cubulete, sare, piper, cimbru si pasta de rosii. 

Pastele se fierb in apa cu sare timp de 4 minute, nu mai mult. Se pot folosi si nefierte insa banuiesc (,) ca raman mai tari, al dente si mie nu prea imi plac pastele al dente. 

Pastele fierte si racite se umplu cu amestecul de carne si ciuperci. Folositi cea mai mica lingurita pe care o aveti.

Intr-un vas termorezistent se toarna sosul de rosii si se aseaza pastele umplute. Se toarna deasupra sosul bechamel, se rade cascaval si se pune tava in cuptor pentru 40 minute.  

Sos de rosii: Se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc in uleiul de masline. Se adauga rosiile taiate cubulete si bulionul, putina apa, sare, piper, busuioc si se fierbe 7-8 minute.  

Sos bechamel: Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se rumeneasca putin faina, dar amestecam mereu. Atentie sa nu se arda. Adaugam lapte, avand grija sa amestecam mereu in sos. Lasam la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu. Se condimenteaza cu sare si piper si putina nucsoara.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Canneloni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Criss 1

05.11.2013, 15:55

OK Dia, data viitoare le fac asa, fara sa le fierb in prealabil.

Criss 1

05.11.2013, 15:56

Laura, ce nu fac eu pentru Alexutul meu? El adora cannelloni, pastele in general, asa ca vrand nevrand...am rabdare.

Valy_T 1

15.01.2014, 09:43

Buna,

Te rog sa imi spui ce pasta de rosii folosesti pentru compozitie.

Mersi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne si sos de rosii