Cannelloni cu carne si suc de rosii

de Ina in Paste, 6 Noi 2014 | 7576 vizualizari

 

Am pregatit pentru prima data cannelloni si tare mult mi-au placut :X

 

INGREDIENTE

  • cannelloni ( cca. 16 bucati )
  • 350 g mozzarella
  • 500 g. carne tocata
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 2-3 linguri cu pasta tomate
  • 1 litru suc de rosii
  • busuioc maruntit
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne si suc de rosii:

Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote, oprim focul si lasam sa se racoreasca .

Punem carnea  intr-un vas incapator, adaugam  legumele calite , orezul spalat  si scurs de apa,  sare, piper si  2 oua.  Amestecam  bine cu mana , iar cu amestecul obtinut umplem cannelloni la 3/4 din capacitate, pentru a lasa loc orezului sa se umfle.

Intr-un vas termorezistent asezam bucatile de cannelloni umplute, peste care adaugam 1 litru de suc de rosii ( cat sa acopere usor cannelloni ) . Condimentam cu sare, piper si busuioc maruntit.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru cca 30 minute , pana ce pastele si carnea sunt bine fierte.

Scoatem vasul din cuptor  si acoperim totul cu  felii mozzarella peste care presaram iar busuioc maruntit.

Reintroducem vasul in cuptor pentru inca 15 minute, apoi oprim focul . 

Servim fierbinte. 

TIPS-URI

1

Mozzarella poate fi inlocuita cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel