Andra Mihail ne aduce o rețetă delicioasă de burek cu brânză, preparat cu foi de plăcintă crocante și umplutură savuroasă de brânză. Un preparat delicios, perfect pentru mesele în familie.
Pentru acest Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă, sunt necesare câteva ingrediente: foi de plăcintă, ouă, iaurt, ulei și brânză.
Cum se prepara Burek cu brânză - Rețeta savuroasă și rapidă:
Într-un bol înalt, amestecă iaurtul, ouăle, sare și piper și uleiul. Pasează bine cu ajutorul unui blender. Fărămițează telemeaua.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă și așază câte 3 foi de plăcintă, toarnă puțin din sosul de iaurt, apoi presară telemea. Alternează la fel alte straturi până termini compoziția de iaurt și brânza.
Ultimul strat trebuie să fie de foi peste care torni restul de iaurt. Presară semințe de mac.
Coace burekul cu brânză în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 35-40 minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă burekul la temperat, apoi îl poți porționa și savura.
Este o rețeta rapidă, gustoasă și ușor de făcut.
Încearcă și rețeta de Burek cu carne sau rețeta de Börek - plăcintă turcească cu brânză și pătrunjel.
Îți recomandăm și rețeta de Burek cu varză.
1
dimensiune tava: 42 x 33 cm