Budinca de spanac si cartofi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2012 | 9895 vizualizari

 

RuxyRux multumesc ptr inspiratie >:D

 

INGREDIENTE

  • spanac congelat 500 g,
  • cartofi rosii 6 bucati,
  • usturoi 4 catie,
  • ulei de masline,
  • oua 2 bucati,
  • faina alba de grau cca. 3 linguri,
  • pesmet 2 linguri,
  • branza de oaie cca. 100 g,
  • lapte caovasit cca. 200 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac si cartofi:

Cartofii se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Spanacul decongelat se pune la fiert cu putina apa, ulei si usturoi pisat., cca. 5 minute ptr a se imbina gusturile. In amestecul de spanac caldut, se adauga, branza rasa, faina, pesmetul, laptele covasit, ouale, amestecandu-se usor ptr a se ingloba toate ingerdientele. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Cartofii fiert, se curata de coaja si se taie  rondele. Intr-un vas termirezistent, eu am testat o noua forme de chec de silicon ;), se aseaza un strat de cartofi, un strat de amesec de spanac, un nou strat de cartofi, altul de spanac si se incheie cu un strat de cartofi. Budinca se pune la copt, in cuptorul preincins cca. 30 de minute la 250 g.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi si spanac