Budinca de orez

de AlinaL in Mancare copii, 28 Ian 2010 | 19251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua+1 galbenus pentru uns 
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. umplutura
  • 125 gr. orez
  • 750 ml. lapte
  • 3 oua
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Fierbi laptele cu zaharul vanilat.Speli orezul in 3-4 ape, il lasi sa se umfle un sfert de ora in apa calda, apoi il scurgi bine si-l adaugi in laptele care clocoteste.Pui si un praf de sare si  lasi sa fiarba pe foc mic.La final adaugi zaharul, mai dai in 2-3 clocote si dai orezul deoparte.

Cat timp se raceste orezul pregatesti aluatul: freci ouale cu zaharul, adaugi uleiul, laptele, faina si praful de copt si amesteci compozitia.O torni intr-un vas de Yena uns cu unt si tapetat cu faina si o coci 10 minute.Dupa ce s-a racit orezul il amesteci cu galbenusurile si albusurile batute spuma! Torni umplutura peste blatul copt pe jumatate , ungi compozitia cu un galbenus de ou si o dai la cuptor, la foc mic, pentru 5-60 minute.

TIPS-URI

1

In orez se mai pot pune stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si mere caramelizate