Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar

de Merisor in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2013 | 9837 vizualizari

 

Initial am facut clatite pentru desert, dar curatand cartofi sa fac o mancare mi-am adus aminte ca n-am mai facut de mult clatite cu urda si marar. Si uite asa am transformat totul intr-o budinca foarte buna pe care s-ar putea sa o repet cat de curand.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 100 gr costita afumata
  • sare
  • rozmarin
  • 75 gr unt
  • Pentru clatite:
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml lapte
  • faina (cat sa iasa compozitia mai subtire decat smantana)
  • sare
  • 1 lingurita ulei pentru uns forma
  • 300 gr urda proaspata
  • 1 legatura marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar:

Pentru clatite batem oul cu putina sare si zahar, adaugam laptele si faina in ploaie, ungem o tigaie antiaderenta, intindem aluat cat sa imbrace fundul acesteia si coacem pe ambele parti fiecare clatita.

Eu am pus si zahar ca sa aiba putin gust clatitele.

Amestecam urda cu putina sare si mararul tocat si o intindem pe fiecare clatita, apoi rulam si taiem cat de mare dorim rulourile, sa nu depaseasca inaltimea cartofilor in tava.

Cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi mai mari si ii presaram cu rozmarin si sare. Ungem o forma sau tava cu unt asezam cartofii, acoperim cu staniol si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade. Mai verificam din cand in cand si intoarcem cartofii. Cam pe la jumatatea timpului am adaugat peste cartofi si costita taiata in felii.

Cand sunt aproape facuti, adica intra furculita in ei, luam staniolul si asezam bucatile de clatite printre ei.

Batem ouale cu putina sare si smantana, adaugam si putin marar tocat si le intindem peste cartofi in forma. 

Mai dam la cuptor pentru 10 minute pana cand se formeaza o crusta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu cartofi si carne afumata