Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 23 Noi 2010 | 7292 vizualizari

 

E atat de buna...incat ai sa vrei sa o mananci mereu la masa de pranz...

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura mare de sparanghel
  • 1 brocolli
  • 8 buc ciupercute
  • o nuca de unt
  • 3-4 linguri faina,
  • lapte 500 ml,
  • unt 50 gr,
  • smantana 4-5 linguri,
  • sare
  • piper  
  • 150 gr branza feta
  • o cescuta de quinoa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta:

Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul( maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte ( 3-4 linguri faina, lapte 500 ml, unt 50 gr, smantana 4-5 linguri, sare piper), se adauga cescuta de quinoa, se taie ciupercutele , se aseaza deasupra, se pune branza feta bucatele sau rasa( cam 150 gr) peste legume, se toarna sosul, se da la cuptor o jumatate de ora...o nebunie de buna.

La aceasta budinca am pus si o cescuta de quinoa o pseudocereala, aduce putin cu orezul, este o sursa bogata de calciu si un stimulent al sistemului imunitar excelent se prepara in felul urmator...se pune in apa 15-30 minute la inmuiat se spala sub jet de apa, pana devine apa limpede, se pune apoi la fiert pentru 20 de minute si se mai lasa 5 minute cu capacul pus la oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciuperci