Briose vesele

de susu in Prajituri, 25 Ian 2010 | 7162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 oua,  
  • 200 ml  ulei,  
  • 300 ml iaurt ( lapte batut, sau sana),  
  • 400 g faina,  
  • 1 plic praf de copt,  
  • 200 g zahar,  
  • un varf de cutit sare,  
  • gem ( rahat, sau nuca...orice umplutura)  
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si  praful de copt cernute,  si sarea. Formele de briose se ung cu unt sau se imbraca in forma speciala pentru briose si se umplu pe jumatate cu aluat, se pune cate o lingurita de gem (sau alta umplutura:nutella, alone, stafide, rahat, tablete de ciocolata) si se pune restul de aluat deasupra. Daca doriti si briose cu cacao opriti jumatate din compozitie pe care o amestecati cu cacao. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit in forma 10 minute, apoi se scot. Fiecare le orneaza dupa imaginatie cu bomboane pufarin, ciocolata alba, neagra, stafide, nuca de cocos, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat sau nuca faramitata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu caise