Prajitura cu nuci caramelizate

de Tabita _ in Prajituri, 26 Mar 2014 | 9752 vizualizari

 

O prajitura dementiala pe care am facut-o de seara si am luat-o cu noi intr-o plimbare intr-un orasel din Cehia. Am degustat-o cand ne-am oprit in centrul oraselului. Mi-a ramas o amintire frumoasa si delicioasa. Am modificat putin reteta de la Miha si Ancuta. Am scos ciocolata. Multumesc!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 albusuri (eu am adaugat si galbenusurile)
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g unt

Caramelizare:

  • 100 g zahar
  • 200 nuca taiata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci caramelizate:

 Pentru blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa ca la bezea. Se amesteca faina cu nuca macinata si praful de copt si se incorporeaza usor in spuma de albusuri. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava (24/24 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: 

Se caramelizeaza zaharul, la foc mic. Cand devine auriu se da deoparte si se adauga untul. Se amesteca usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic , pana se ingroasa. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare. Se fierbe pana se ingroasa si capata consistenta smantanii. Se lasa putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si se intinde crema peste blat si se da la frigider.

 

Nucile caramelizate: 

Se face un caramel din zahar, se adauga nucile si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o suprafata. Se zdrobesc cu sucitorul. La final se adauga nucile caramelizate peste crema. Se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga pe deasupra ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]