Briose cu cascaval

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2010 | 5770 vizualizari

 

un aperitiv gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

pt.umplutura:

  • 1-2 oua mari,
  • 150 g cascaval,
  • 50 g branza sarata
  • 4- 5 masline negre pt.decor

pt.aluat:

aprox 400 g faina,

aprox 200 g unt,

un galbenus si un praf de sare.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cascaval:

Se framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute.

Formele de briose se ung iinainte cu putin unt iar cuptorul trebuie incins din timp .

Se umplu cescutele de aluat cu amestecul de ou batut cu cascaval si branza razuita si se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca.

Pentru un efect mai ''artistic'' eu le-am facut tot din aluatul sarat si o impletitura pe margine rasucind bucatele de aluat ca atunci cand faceti covrigei.

 

TIPS-URI

1

umplutura sarata se poate face in multe variante, puteti folosi si alte ingrediente gen mezeluri sau ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

04.07.2010, 23:39

eu ciupesc intai impletitura stiu ca e mai crocanta , merge

vanilla 1

05.07.2010, 09:11

inscriema si pe mine pentru o portie

epurasha2bb 1

05.07.2010, 21:30

fetelor sunteti tare simpatice!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]