Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

de Sidy in Prajituri, 25 Noi 2010 | 19049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • 1 kg faina de calitate foarte buna
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina RAMA topit si racit
  • 750 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • Umplutura :
  • 500 g brinza de vaca
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide puse la inmuiat in rom
  • 1-2 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 ou batut pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brinzoaice (din aluat pentru cozonac):

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.

Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.  Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.  Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci , care se pot umple cu ce doriti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diana_k 1

28.11.2010, 19:59

ioi Sidy ce mi-ai facut??super branzoaicele tale...

28_andreea 1

04.12.2010, 16:55

Dorothea 1

11.12.2010, 10:30

WOW!!! Si eu vreau!! Ai poate si reteta de brinsoace fara zahar? Eu le mai cunosc fara zahar...nu am mai mincat de forate mult!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de gutui