Desert chec aromat de post

de cristina1985 in Prajituri, 16 Mar 2019 | 2522 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 200 ml suc proaspat portocale
  • 1 lg-ta scortisoara
  • coaja de la 2 portocale mari
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • 1 lg-ta praf de copt
  • 1 lg-ta esenta rom
  • 2 mere
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec aromat de post:

Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata.

Se toarna 1/3 aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, pentru a se scoate mai usor. Se pun cubulete de mar (decojit) date prin faina  si se continua asa pana se termina ultimul strat  (cu mere). La mine au fost trei straturi de aluat si trei de mere. Va iesi un singur chec care se coace la foc mic 50 minute, sau pana este gata.Se verifica dupa 50 minute, cu un frigarui de lemn.Daca iese curat, dupa ce l-ati introdus in mijloc, inseamna ca este gata. Altfel se mai lasa in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao