Branzoaice

de Florin A in Dulciuri, 26 Dec 2016 | 5920 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 400 gr faina alba de grau
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • un cub de drojdie
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • ulei pentru framantat

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr telemea
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • esente sau coaja de portcala/lamaie pentru aroma

Suplimentar ne sunt necesare:

  • un ou
  • un iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Cernem faina intr-un vas incapator.

Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute.

Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul uleiului se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatim umplutura: spargem ouale intr-un bol, adaugam zaharul, smantana si branza, optional esentele ori coaja rasa de portocala/lamaie. Amestecam compozitia pentru omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se aduna colturile parte peste parte si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Branzoaicele se ung uniform cu un ou batut cu iaurt si se coc pana se rumenesc frumos!

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Fulgi de nea